İl Müdürlüğümüz ve Ankara Ticaret Odası işbirliğiyle Ankara'da ekmek üretim ve satış işinde çalışanlara yönelik olarak düzenlenen hijyen eğitimi tamamlandı. Ankara'da sektörde faaliyet gösteren 2420 kişinin katıldığı eğitimler sonunda sınavda başarılı olanlara sertifikaları Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve İl Müdürümüz Bülent Korkmaz'ın katıldığı törenle verildi. Kasım ayı boyunca ATO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimlerde katılımcılara, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik, dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, ekmek ve ekmek çeşitleri ile ekmek israfının azaltılması için alınabilecek tedbirler konularında bilgiler verildi.
Sertifika töreninde konuşan Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk, gıda işletmelerinde hijyenin sağlanmasının en çok önem verdikleri konuların başında geldiğini vurgulayarak en kaliteli ham maddeden bile hijyeni olmayan bir işletmede kaliteli bir ürün üretmenin mümkün olmadığını belirterek, hijyen kurallarına uyulmaması halinde ürünlerin insan eliyle sağlık açısından riskli hale gelebileceğini söyledi.
Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte tüketici taleplerinin de değiştiğini, buna paralel olarak da ürün çeşitliliğinin arttığına dikkat çeken Selçuk, "En büyük denetçi tüketicidir" dedi.
Türkiye'de kayıtlı 17.747 ekmek ve ekmek çeşitleri üretim yeri bulunduğunu belirten Muharrem Selçuk, bu işletmelere yönelik olarak bu yıl içerisinde 32.800 denetim gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da yaptığı konuşmada, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği uyarınca, tebliğ kapsamında satış, üretim ve pazarlama aşamasında çalışan tüm personelin eğitim alması gerektiğini hatırlatarak, bu doğrultuda ATO olarak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile bu eğitimleri organize ettiklerini, bu çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini söyledi.
ATO olarak toplum sağlığını ilgilendiren her konuda katkı vermeye özen gösterdiklerini kaydeden Baran, hijyen eğitimlerinin bu açıdan büyük önem taşıdığını vurguladı.
İl Müdürümüz Bülent Korkmaz da konuşmasında Ankara'da her geçen gün tarım ve hayvancılık alanında önemli gelişmeler yaşandığının altını çizerek, "İl Müdürlüğü olarak hem üretim, hem paketleme, hem de tüketiciye gidinceye kadarki süreçlerin tamamını Bakanlığımız adına takip ediyoruz" dedi.
İl Müdürlüğü olarak sektör çalışanlarının bilgilendirilmesi, eğitilmesi ve sektörün rekabet gücünün artırılmasının en önemli hedefleri olduğunu belirten İl Müdürü Korkmaz, denetimlerde hiçbir zaman ceza kesme anlayışı içerisinde hareket etmediklerini, cezai yaptırımların en son başvurulan süreç olduğunu sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından, eğitimde başarılı olanlara sertifikaları Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve İl Müdürümüz Bülent Korkmaz tarafından verildi.