Ankaralıların Kurban Bayramını sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için kurban pazarlarında veteriner hekimlerle denetimlerini aralıksız sürdüren Ankara İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, gıda denetim ekipleri ile de bayramların vazgeçilmez ürünleri tatlı, çikolata, pasta, börek benzeri ürünlerin imalat ve satış yerlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.
İl Müdürümüz Bülent Korkmaz’ın da katıldığı denetimlerde imalathane ve satış yerleri, hijyen şartlarının yanı sıra kullanılan ürünler, çalışma şartları, ürünlerin son kullanma tarihleri, depolama şartları gibi bir çok açıdan sıkı bir şekilde denetleniyor. Yapılan denetimlerde mevzuata aykırı şartlar taşıyan işyerlerine işlem yapılarak yaptırımlar uygulanıyor.
Bayram dolayısıyla şeker, tatlı, çikolata, börek gibi ürünlerin üretim ve satışlarında artışlar yaşandığına dikkati çeken İl Müdürümüz Bülent Korkmaz, yıl boyunca aralıksız olarak sürdürülen denetimlerin Ankaralıların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla artırıldığını belirterek, denetimlerde öncelikle işletmelerdeki asgari teknik ve hijyen şartlarının kontrol edildiğini, bunun yanı sıra üretimde kullanılan malzemelerin taklit ve tağşiş yönünden incelendiğini ve numuneler alındığını söyledi.
Üretimde kullanılan tüm malzemelerin kayıtlı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından izlenebilir işletmelerden alınmış olmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan İl Müdürü Korkmaz, “Güvenilir gıdaya ulaşmak açısından hem üretim yerinde, hem satış yerinde, tüketiciye gelinceye kadar her aşamada kullanılan hammaddeler ve üretilen ürünlerin izlenebilirliğinin sağlanmış olması gerekiyor” dedi.
Denetimlerin bayram süresince de nöbetçi ekiplerle aralıksız devam edeceğini ifade eden İl Müdürü Korkmaz, vatandaşların gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini 174 Alo Gıda Hattı’na iletebileceklerini sözlerine ekledi.