Gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik yapılan denetim ve kontrol hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülebilmesi, işletmelerde yapılacak HACCP tetkiklerinde uygulama birlikteliğinin sağlanabilmesi, gıda kontrol görevlilerinin yeni yaklaşımları öğrenebilmesi, tecrübe paylaşımının sağlanabilmesi, kontrol ve tetkik uygulamalarında bilgi ve becerisinin arttırılması amacıyla 14-18 Nisan 2025 tarihleri arasında HACCP Tetkik Eğitimi düzenlendi.
Teorik bilgilerin yanında uygulama kapsamında işletme ziyaretlerinin de gerçekleştirildiği eğitim Kırıkkale, Kahramanmaraş, Hatay, Tokat, Denizli, Sivas, Karaman, Uşak, Isparta, Gaziantep, Sinop, Iğdır, Kars İl Müdürlükleri, Hayvan ve Hayvansal Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığı, Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanlığı, Şap Enstitüsü ve Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı ile Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut, Yahşihan, Bafra, Palu İlçe Müdürlüklerinden 40 personelin katılımı ile gerçekleştirildi.