ANKARA - Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kırmızı et üretiminde yerli kaynakları güçlendirmek amacıyla başlattığı "Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi" kapsamında Ankara'daki ilk damızlık hayvan teslimatları yapıldı. Projenin 1. Etap dağıtımları çerçevesinde, Polatlı ve Bala ilçelerindeki iki üreticiye toplam 60 adet etçi ırk gebe düve teslim edildi.
Kırmızı et arzında sürdürülebilirliği sağlamak ve besilik materyalinde dışa bağımlılığı azaltmak hedefiyle yola çıkan projede Tarımın Başkenti Ankara'daki ilk somut adım atıldı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından yetiştirilen yüksek vasıflı damızlık hayvanlar, Hayvancılık Genel Müdürlüğü (HAYGEM) koordinasyonunda Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hak sahibi üreticilerle buluşturuldu.
Ankara'daki ilk teslimatlar, Polatlı'nın Basri Mahallesi ile Bala'nın Avşar Mahallesi'nde çiftçilik yapan yetiştiricilere yapıldı. Her iki yetiştirici de işletmelerini güçlendirecek 30'ar adet etçi ırk gebe düveyi teslim aldı.
HEDEF: YERLİ ÜRETİMİ ARTIRMAK
Proje, Türkiye genelinde etçi ırk damızlık yetiştiriciliği yapan işletme sayısını ve etçi anaç hayvan varlığını artırmayı amaçlıyor. Bu sayede, kırmızı et için gerekli olan besilik hayvanların yurt içinden karşılanma oranının yükseltilmesi ve kırsaldaki aile işletmelerinin desteklenmesi hedefleniyor.