2026 Yılı Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) projeleri kapsamında, ilimizde alternatif yem bitkisi üretimini artırmak amacıyla çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, özellikle kurak iklim şartlarına dayanıklılığıyla bilinen Sorgum Sudan Otu Melezi yetiştiriciliği hakkında Akyurt ve Sincan ilçelerindeki üreticilerimize kapsamlı eğitimler verildi.
Güçlü ve Ekonomik Alternatif
İklim değişikliği ve azalan su kaynakları, tarımsal üretimde su isteği az olan bitkilerin önemini artırmaktadır. Eğitimlerde, daha az su tüketen ancak silajlık ve yeşil ot verimi oldukça yüksek olan Sorgum Sudan Otu Melezi'nin avantajları üzerinde duruldu.
Projenin ve eğitimin öne çıkan başlıkları:
Kuraklığa Dayanıklılık: Kısıtlı su imkanları olan bölgelerde yüksek adaptasyon yeteneği.
Yüksek Verim ve Kalite: Hayvancılık işletmeleri için protein değeri yüksek, kaliteli kaba yem temini.
Maliyet Yönetimi: Düşük girdi maliyetleri ile birim alandan alınan maksimum fayda.
Üreticilerimize Teknik Destek Devam Ediyor
Akyurt ve Sincan ilçelerimizde gerçekleştirilen teknik eğitimlerde, toprak hazırlığından ekime, gübrelemeden hasat zamanına kadar yetiştiricilik süreci tüm detaylarıyla üreticilerimize aktarıldı.
TAKE Projeleri ile tarım arazilerinin etkin kullanılması ve ilimizdeki hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması hedeflenmektedir. Ankara tarımında katma değeri yüksek ve iklim dostu ürünleri yaygınlaştırmaya kararlılıkla devam ediyoruz.